20.000.- Ft felett 10 % vásárlási kedvezményért ird be fizetéskor a KUPON szót!

15.000,- Ft felett ingyen szállitjuk a megrendelést!

Szépkártyával (OTP, KH, MBH), bankkártyával vagy utánvéttel is fizethetsz!

Ügyfélszolgálat: 06 30 552 2290

Converse Chuck Taylor

 

1908

Marques Mills Converse megkezdi munkáját a vulkanizáló üzemben. Ekkoriban gumiabroncsokat gyárt. Ezidő tájban még csak sejteni sem lehetett, hogy a gumi iránti szenvedélye egyszer csak egy gigantikus cipő jelenséggé válik.

1918

Converse átváltoztatja a vállalkozását és elkezd cipőket tervezni, amelyeket a kosárlabda sport ihletett. Ekkoriban még nem kapott teljes képet arról, hogy milyen cipőt is szeretne gyártani, azt viszont tudta, hogy vulkanizált talpa lesz.

1928

A Converse oldalán kosárlabda játékos jelenik meg: Chuck Taylor, aki rajong ezért a sportért és arról álmodozik, hogy szenvedélye világszerte ismert legyen. Taylor annyira hitt ebben a projektben, hogy csatlakozott a gyártási folyamatokhoz és minden tőle telhetőt megtett azért, hogy ezek az egyedi cipők a legkelendőbb kosárlabdacipőkké váljanak.

1938

Egyre több baseball játékost érdekli a Converse cipő. Ehhez a körhöz csatlakozik Jack Purcell is, a híres tollaslabda játékos.

1938-1948

A II. világháború jelentősen megváltoztatta tevékenységük irányát. Előtérbe kerültek a katonai igények kiszolgálása, így különféle felszereléseket gyártottak pilóták és katonák részére. Nem csak cipőket, hanem anorákokat is készítettek.

A 60’-as évek

A Converse cipők fénykora! Újra gyártották a Converse cipőket, ezúttal viszont már új színvariációkkal bővítettek a kínálatot. Már nem csak a sportolók érdeklődtek e lábbelik iránt, hanem a sztár zenészek is. Rájöttek, hogy ez a cipő tökéletesen passzol a farmer+bőrdzseki kombinációhoz. Ez a szett a mai napig nagyon trendi.

1968

A piacon megjelenik a Converse Chuck Taylor cipők vadonatúj modellje. Ez a darab már szarvasbőrből készült és a szárán egy megkülönböztető csillag helyezkedik el. Kiderült, hogy ezek a cipők egy eladási hullámot indítottak el.

1976

A szarvasbőrből készült Converse cipők akkora sikert arattak, hogy úgy gondolták, a piacra dobnak még egy nagy szenzációt. Ez pedig a Converse Pro Leather cipő volt. Ezek már kiváló minőségű bőrből készültek, így a Converse cipőt egész évben hordható cipőnek nyilvánították ki.

80’-as, 90’-es évek

A kosárlabda játékosoknak tervezett Converse cipők ismét inspirációvá váltak az ifjúsági szubkultúrák számára. A Rock’n’Roll rajongói egy pillanat alatt beleszerettek ezekbe a cipőkbe, majd ez a divathullám elérte a punkokat is. A legtöbben a mai napig ezekhez a divatirányzatokhoz kötik a Converse Chuck Taylor cipőket.

2001

A Converse cég váratlanul csődöt jelentett, és az egyik legnagyobb márka, a NIKE, azonnal fel is vásárolta. A vállalat értéke 305 millió dollár volt.

2014

A Converse missziójával tökéletesen tudnak azonosulni a NIKE szakemberei. Az éves nyereség meghaladja a 2 milliárd dollárt. A kosárlabdázók, a Rock’n’Roll rajongók és a punkok által hordott Converse cipők betörnek végül a popkultúrába és az utcai stílus egyik legkedveltebb darabjai lettek. Ma már minden divatrajongó szekrényében megtalálható legalább egy Converse cipő, de a hollywoodi csillagok, a legnagyobb zenészek és modellek is szívesen hordják ezt a különleges tornacipőt.